12 Ekim 2019 Cumartesi

Sinamekinin özellikleri ve kullanım şekilleri - Dr Aidin Salih Gerçek Tıp Kitabı

Sinamekinin özellikleri ve kullanım şekilleri: Cildi, saçları, gözleri parlatır, kanı temizler, mideyi ve kalbi kuvvetlendirir, karaciğerdeki tıkanıklığı açar, bağırsakları çalıştırır, idrarı artırır, ateşi düşürür, kireçlenmeyi önler. Temel özelliği kalbi güçlendirmek olan sinameki, hekimler tarafından "muhteşem ilaç" olarak isimlendirilmiştir. Sinamekiyi çay olarak değil, yapraklarını öğütüp yutarak veya karışımlar halinde kullanmak gerekir. Mesela: 30 gram sinameki + 15 gram kekik öğütülür 15 gram nane ile karıştırılarak, akşam yemeği üzerine yarım veya 1 çay kaşığı serpilir veya yemekten sonra su ile yutulur. Eşit miktarlarda sinameki, kişniş, kekik öğütülür ve akşam yemeği üzerine serpilir. Öğütülmüş sinameki balla karıştırılır ve yemekten sonra yarım veya 1 çay kaşığı yutulur. 1 çorba kaşığı öğütülmüş kimyon + 2 çorba kaşığı öğütülmüş çemen + 1 çorba kaşığı öğütülmüş sinameki + 3-4 limon suyu + 150-200 gram zeytinyağı + 3 baş dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır. Yemekle birlikte veya ekmek üzerine sürerek, günde 1 çorba kaşığı yemek bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Yarım çay kaşığı öğütülmüş sinameki yemekten sonra suyla yutulur veya aynı miktar sinameki yaprağı çiğneyerek yutulur. Sinameki çayı da ara sıra kullanılabilir. Sinamekiyi sık kullanmak zorunda kalanlar onun çayını değil, öğütülmüş karışımlarını kullansalar daha iyi olur. Miktarın ayarı kişinin bünyesine göre yapılır. Sinameki veya karışımlarından biri sancı yaparsa veya bağırsakları şiddetli çalıştırırsa dozunu azaltmak gerekir. Zaman zaman ara vererek ömür boyu kullanmak mümkündür. Enes bin Malik'ten (radıyallahü anh) nakledilen bir Hadis-i Şerif'te "Bu üç şey her şeye şifadır: sinameki, kimyon, çörekotu" buyrulmuştur. Sinameki müshil olarak kullanılacaksa yemekle birlikte veya yemekten sonra, genel tedavi için kullanılacaksa yemekten önce alınmalıdır. Kaynak: Dr Aidin Salih Gerçek Tıp Kitabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder