10 Ekim 2019 Perşembe

Mide ve Bağırsaklarda Gaz Doğal Tedavi Yöntemi - Aidin Salih

İyi çiğnemeden, karışık, birbirine ve mizaca uymayan, sindirim tamamlanmadan yenen ikinci bir yemek ve yemek üzerine yenen meyve midede çürüyerek veya mayalanarak gaz ve asit oluşturur. Basit vakalarda hazımsızlığı ve gazı önlemek için, öğünler arası en az 6-8 saat olmalıdır. Sabah aç karnına su, sebze-meyve suyu içmek, gaz yapmayan meyve, sebze ve yemek tüketmek, mizaca uygun olmayan yiyecekleri terketmek gerekir. Gazı ve büyük abdesti uzun süre tutmak kabızlığa ve erken yaşlanmaya sebep olur. Rahat gaz çıkartabilmek ve büyük abdesti sağlıklı atmak için en iyi pozisyon çömelerek oturmaktır. Çömelerek oturmak özellikle kolay doğum yapmak açısından çok önemlidir. Eskiden kadınlar bütün işlerini çömelerek yapar, doğumları da problemsiz geçerdi. Dondurulmuş meyvelerde oluşan kimyasal değişim bağırsaklarda aşırı gaza neden olur. Doğal kurutulmuş meyve, buzdolabında saklanan meyveden daha sağlıklıdır. Gazı önleyen ve gaz çıkaran güçlü ilaçlar. Kimyon, anason, rezene, dereotu tohumu, kakule, kekik ve zencefil öğütülerek, tek tek veya birlikte yemek üzerine serpilir veya çay olarak kullanılır. 2 hafta boyunca her sabah 5 gram öğütülmüş üzerlik tohumu yutmak gazı önler. 30 gram havlıcan ve 30 gram zencefil ince kesilir, 10 gram karanfil eklenir, bir litre suda 10 saat bekledikten sonra 5 dakika kısık ateşte kaynatılır, soğuduktan sonra süzülür. Günde 2-3 defa aç karnına 30-50 gram su ve bal ile içilebilir. 2 hafta devam edilir. Ancak, mizaca uymayan, karışık, hazır ve katkılı yemek tüketen, yemekten sonra meyve yiyen ve öğünlerin arasını kısa tutanlar asla gazdan kurtulamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder